Deca devedesetih: Ko su i zašto je važno imati ih u poslovnom timu?

To su opasne ideje. To su opasne frekvencije.“ Sećate se ovoga? Replika kojom nas Petar Božović  opisuje – nas, milenijalce. Crni traži sebe u državi koja je na ivici anarhije. I on i Luna su sve što smo i mi danas. Tražimo način da živimo. Razlika je, eto, što mi nismo akteri filma Darka Bajića.

Iako su milenijalci rođeni od ranih osamdesetih, do ranih dvehiljaditih, tekst ću posvetiti mojoj generaciji, deci devedesetih. Rođeni smo u doba rata, teške inflacije, loše muzike (mada ne znam koliko je bila lošija od ove danas), brzih promena – mi smo deca nesistema. I zašto nas, kao takve, treba imati u poslovnom timu? Koje promene nosi generacija kojoj je za popijenu šolju mleka prethodilo višečasovno čekanje roditelja u redovima?

NOVA PRAVILA U POSLOVANJU

Kao što naši roditelji pokušavaju da obrišu iz sećanja raspad Jugoslavije, tako mi pokušavamo da obrišemo sva pravila u poslovanju na koja su oni navikli. Posao od 7-15h, pretvorili smo u fleskisbilno radno vreme, direktora poštujemo, ali ne persiramo, nema onog Gospodine, direktore. Mi smo kul, idemo s njim na piće i pratimo se na društvenim mrežama. I koliko god će sve starije generacije reći da je ovo sumanuto, imamo opravdanje. Milenijalci su multitasking osobe. Mi studiramo i radimo, jer znamo da nas ne čeka posao čim zamašemo diplomom. Rasli smo u vremenu kada se svako snalazio kako je znao i umeo i to pravilo smo nesvesno prisvojili kao životni imperativ. Nije zanemarljiv ni deo klinaca koji rade još u srednoj školi. Dakle, radimo sve. I razumemo se u svašta. Stoga, poslodavci često u našem CVju čitaju raznorazne poslove i posliće, većina i nema veze sa onim za šta smo se školovali. To je poenta. Iskreno, navedite mi firmu u kojoj vam u opis posla ne ulazi 74 različitih zaduženja? I nama to nije strano, mi se u to savršeno uklapamo. Većina nas zna od svega po malo, pa posao u kojem si i dizajner, i pisac, i nekad pozoveš klijenta, i pišeš mejlove, teško da će brzo prihvatiti neko rođen u sistemu kada se radilo samo ono što ti je pisalo na diplomi.

KREATIVNOST JE PRAVILO

Broj milenijalaca u poslovanju raste, što je dobro. Sve više poslodavaca shvata zašto je dobro imati ih (nas) u timu. Pored činjenice da razumemo promene i lako se prilagođavamo istim, mi smo generacija koja će naći kreativan način da reši problem. Možda i to dolazi iz čuvenih 90ih, iz vremena kada se na ulicama najviše čulo „devize, devize, devize“ i kada su svi kombinovali i mozgali kako da unovče svoje znanje. U svetu gde je privlačenje pažnje klijenata tema broj jedan, deca koja traže način da žive u takvom svetu još od ranog detinjstva, zasigurno imaju taj X faktor, ili kliker za drugačije. Uostalom, mi smo pioniri zanimanja koja roditeljima ne možemo da objasnimo (Social Media Manager, Account manager, Content creator). Dobro, preuzeti su iz zapadnog sistema, ali tako su studenti književnosti konačno uspeli da se zaposle. 🙂 Dakle, ta post-revolucionarna deca u stanju su da firmu koja je i dalje u periodu Giga Moravac i  u nekom učmalom načinu rada, prilagode novim zahtevima tržišta, svemu daju neku novu frekvenciju.

MILENIJALCIMA PLATA NIIJE DOVOLJNA

Ovo je stvano važno. Baš zato što razumemo nove tehnologije i što nam brze promene nisu strane, nešto novo i drugačije nam je uvek potrebno, kao i tržištu. 🙂 Za nas kažu da smo narcisi, patimo što u pasošu ne možemo da imamo selfi, i da, verovatno ćemo zbog toga i tražiti da se i u kancelariji stalno nešto dešava.  Ako nas imate u timu, znajte da ćemo tražiti motiv i atmosferu. Mi imao team building dešavanja, starije generacije su imale radničke igare i to je s razlogom smišljeno. Naravno, ovo ne znači da milenijalci ne žele finansijsku motivaciju, ali samo to nije dovoljno. Pored uspeha, želimo i slobodu. Zato ne bi bilo loše da razmislite o fleskibilnom radnom vremenu, jer govorimo o generaciji digitalnih nomada, frilensera i influensera. Teže ustajemo u 7, ali ako nam kažete da na posao možemo doći do 10h, činite pravu stvar.

Imati milenijalce u timu znači imati mlade ljude koji smišljaju nove načine da priđu klijentu. Setite se da mi sve informacije dobijamo na Guglu, da kupujemo Online i da, shodno tome, savršeno razumemo kako taj svet funkcioniše. Takođe, postoje tvrdnje da će milenijalci radije pokrenuti sopstveni biznis nego što će raditi šablonski posao, bez fleskibilnog radnog vremena, bez dešavanja na poslu. Svesni su da dobijaju manje nego što zaslužuju i uradiće sve da bi unovčili svoje znaje, pa zašto ga ne bi unovčili u vašoj firmi (na obostranu dobit).

Na kraju, ako me pitate zašto ove ljude treba imati u timu: zato što brzo uče i brzo napreduju. Baš brzo.

Pitam se samo, da nas nije Bruce Lee predvideo kad je rekao „You must be shapeless, formless, like water. When you pour water in a cup, it becomes the cup. When you pour water in a bottle, it becomes the bottle. When you pour water in a teapot, it becomes the teapot. Water can drip and it can crash. Become like water my friend.“ Pa, i Igor Arih kaže: „Budi voda“, jesmo, Igore, zaista jesmo. 🙂

By |2018-08-06T18:16:36+00:0009. 02. 2018.|Digital i komunikacije, Zlatne žile uspeha|